ŞENOL GÜNEŞ'İN NET TAVRI


Spor Toto Süper Lig 2. hafta açılış maçında Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş'ta, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala Atiba Hutchinson'dan gelen sakatlık haberi Şenol Güneş'in planlarını değiştirdi.

Tecrübeli teknik adamın ilk 11'de sahaya sürmeyi planladığı dinamonun yokluğunda Tolgay Arslan sahaya çıktı. Son dönemlerde düşen form grafiğiyle göze çarpan Tolgay Arslan - Oğuzhan Özyakup ikilisi Kasımpaşa orta sahası karşısında yumuşak kaldı.

Orta alanda Kasımpaşa'nın preslerine ve dahasına karşılık veremeyen Beşiktaş, beraberinde ceza sahasında ve çevresinde önemli tehlikeler gördü.

Şenol Güneş'in özellikle Atiba'nın yerine Medel'i, tercih etmemesi taraftarları da bir hayli şaşırttı. Geçtiğimiz sezon yoğun tempoda mücadele eden Ricardo Quaresma üzerindeki yorgunluğu atamamış gibi duruyor. Karşılaşmanın 73.dakikasında yerini Jeremain Lens'e bırakan Ricardo Quaresma'nın oyundan çıkarken gösterdiği tepki ise gereksizdi. Oyunda kaldığı 73 dakika boyunca sadece Quaresma'nın adı ve forması sahadaydı desek yanlış olmaz sanırım. Medyaya bu tarz malzemeleri vermemek gerekiyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN NET TAVRI

Şenol Güneş geçtiğimiz sezondan alışık olduğumuz 'net tavrını' değiştirmedi. Güneş, Şampiyon kadroda yer alan isimlere öncelik göstererek mevcut sistemini bozmadı. Yeni transferler Negredo, Jeremain Lens, Medel'in kamplardan takıma dahil olmalarına rağmen tecrübeli teknik adam 3 oyuncuyu da son çeyrek dilimde kullanmayı tercih etti. Değişiklikler erken olsa maçın kaderi değişebilir miydi? Kim bilir.




YOLLAR BECK'E ÇIKIYOR

Andreas Beck, Gökhan Gönül'ün sakatlığı sonrası yeniden devraldığı sağ bekte beklenen performansı bu hafta da veremedi. Günümüz futbolunda ofansif bekler büyük önem kazanmış durumda. Özellikle hücum futbolu oynayan takımlar için Andreas Beck fazla defansif ve yetersiz. Hafta içi Adriao'nun kasığında yaşadığı gerilmeden dolayı riske edilmediği karşılaşmada gelecek haftalarda sol bekte Caner Erkin sağ bekte Adriano'yu izleyeceğimizi düşünüyorum.

FABRİ'YE YAKIŞMADI

Kasımpaşa'da öne çıkan isimleri sayacak olsak ilk olarak Mahmoud Hassan'ı (Trezeguet) yazmamız gerek diye düşünüyorum. Hırsı, gayreti, sürati ile öne çıkan 22 yaşındaki Mısırlı futbolcu dakika 79'da Fabri'yi amansız yakaladı. Golün hemen öncesinde yanlış pozisyon alan Fabricio Ramirez topu ağlardan almak zorunda kaldı.

ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK FAVORİSİ

Sezonu Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre biraz daha geç açan Beşiktaş, oyunu istediği seviyede tutma, form, futbolcu uyumu gibi konularda rakiplerine göre bir adım daha önde gibi duruyor. Şüphesiz iki sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, bu sezonunda en büyük favorisi...

Emirhan Alkan







Yorumlar