FUTBOL MU, MEDENİYET Mİ?

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda, Turkcell Süper Kupa maçında karşılaştı. Karşılaşma 2-1'lik Atiker Konyaspor üstünlüğü ile tamamlandı.

Zaman zaman Beşiktaş'ın tutuk, Konyaspor'un oyun anlamında üstün olduğu karşılaşmada futbol kadar medeniyet dışı olaylarda 90 dakikaya damga vurdu.



Karşılaşmanın hemen öncesinde basına yansıyan, 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartının daha önce gerekli mercilerden izin alınmadığı gerekçesiyle stada alınmaması büyük tepkiye yol açtı.

Birkaç hafta önce basına açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, İzmir Marşı'nın siyasi bir simge olduğuna vurgu yaparak "Bir tek bizim statta söylenmiyor" demiş ve kulübün taraftar grubuna teşekkür etmişti.

Olaylar bununla sınırlı kalmadı. Dakikalar 77'yi gösterirken Konyasporlu bir taraftar sahaya girdi, bu sırada tribünlerden saha içerisine halk tabiriyle 'kelebek' denilen bıçak atıldı. Pankartı sıkı denetimden geçirerek içeri almayan organizasyon görevlileri, insan canının değerini bir kez daha gözler önüne serdi.


Yaşanan bu gelişmeler sonrası ülkeye futbol mu, medeniyet mi öğretelim? soruları akıllardaki yerini şimdiden almış durumda.

SAVUNMA LİDERİ PEPE

Beşiktaş'ın savunmadaki yeni lideri Pepe, 90.dakikaya kadar tartışmasız takımın en iyi ismiydi. Yaptığı hamle sonrası Konyaspor'a penaltı kazandıran tecrübeli savunmacı karşılaşmanın genelinde defansın toplayıcı ismiydi. Marcelo'nun takımdan ayrılışı ile yeni bir stoper takviyesi yapmayan Beşiktaş'ta Pepe-Tosic ikilisi maalesef olumlu görüntü çizemedi.

ANDREAS BECK VASAT ÜSTÜ

Beşiktaş'ta 2.sezonunu geçiren Andreas Beck'in performansını vasat üstü olarak değerlendirsek çokta yanlış olmaz diye düşünüyorum. Gökhan Gönül'ün sakatlığıyla birlikte sağ bekte tek isim haline gelen Andreas Beck'in bu performansı taraftarı da çileden çıkartmışa benziyor. Şenol Güneş'in Gökhan Gönül'ün yokluğunda Beck'e alternatif olarak Adriano'yu sağ beke çekmesi muhtemeller arasında.

TOSUN 'PAŞA' GİBİ

Beşiktaş'ın 2014 yılında Gaziatenspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Cenk Tosun, her geçen gün, sezon üzerine koyuyor.

Bu sezon ilk resmi maçına Konyaspor karşısında çıkan Tosun Paşa, ilk resmi maçında ilk golünü kaydetti. Demba Ba, Mario Gomez, Vincent Aboubakar gibi isimlerle mücadele ederek formunun üzerine katan Cenk Tosun'un yeni sezonda Negredo ile nasıl bir yarış halinde olacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda.

ASIP KESMEK İÇİN ERKEN

Spor Toto Süper Lig önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor. Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezona yakın bir futbol sergilemesi için lig başlangıcıyla minimum 3 hafta gerektiğini düşünüyorum. Yeni futbolcuların takıma adapte süreci, lig kokusu futbolcuların performanslarında büyük etken olacaktır.

Yeni sezonun tüm takımlarımıza hayırlı olması dileğiyle...

Emirhan Alkan




Yorumlar