DERBİYE DOĞRU

Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 30.haftasında bugün saat 19.00'da Vodafone Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak.



Her iki taraf içinde büyük önem arz eden karşılaşma. Her türlü skora açık bir maç, ev sahibi avantajı olan Beşiktaş, derbilere farklı bir oyun ile çıkan Advocaat'ın öğrencileri...

Siyah-Beyazlı taraf Başakşehir karşısında aldığı mağlubiyetin etkisini çabuk atlattı, olması gerektiği gibi. Şenol Güneş öğrencilerine hafta içi mesaisinde sık sık derbinin önemini aşıladı, oyuncular ise bu motivasyon ve morali idmanlarda ortaya koyduğu performanslar ile birlikte gösterdi. 

******

Beşiktaş'ta stoperde ve Dinamo Atiba'nın yerine oynayacak ismin ortaya koyacağı performans şimdiden Beşiktaşlılar tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Şenol Güneş yüksek ihtimalle tercihini Tolgay Arslan'dan yana kullanacak. Formda Tolgay Arslan, siyah-beyazlıların orta sahasına büyük güç katacaktır.

Fenerbahçe'de ise Dick Advocaat döneminin kapanmasına sayılı haftalar kaldı. Hollandalı haklı olarak ilk haftalarda aldığı mağlubiyetlerin ve kötü anıları hafızalardan silerek, üzerine mutlu bir derbi hatırası katmak istiyor. Ve bunun için Şenol Güneş kadar o da yoğun mesai harcadı.

*******

Oyun kurgusuna gelecek olursak Beşiktaş klasik sistemini stoper ve Atiba dışında bozmayacak gibi duruyor. Atiba'nın yokluğu her ne kadar Şenol Güneş'i düşündürse de Tolgay Arslan'a güven tam. Siyah-Beyazlı takımın bugün Fenerbahçe karşısında savunma - kontra şeklinde bir oyun oynaması bekleniyor.

Fenerbahçe ise deplasman takımının yapması gerektiği gibi maçı ilk dakikalarda bulacağı bir golün ardından yapılacak savunma ile sahadan 3 puanla ayrılmaya yönelik bir oyun sergileyeceği öngörülüyor.

Maçı kim kazanır sorusuna gelirsek...

Şahsi yorumum: Ev sahibi avantajı her ne kadar Beşiktaş'ta da olsa maçın hakemi Fırat Aydınus'un vereceği tek yanlış karar net şekilde maçın gidişatını etkiler, çıkacak tek kırmızı gidişatı etkiler. Daha nice örnek...

İsteyen istediği kadar yazsın, çizsin fark etmez. Maç bugün saat 19.00'da sahada oynanacak...

İki büyük takıma yakışan bir karşılaşma olması dileğiyle...

Emirhan Alkan

Twitter adresi için tıkla!

Mail için tıkla!

Yorumlar