Stres ve mücadele!

Not: Bu denemede yer alan öneriler herhangi bir uzman tarafından yazılmamıştır. 

Stres ve mücadele…

Bugün ki blog yazımızdan herkese merhaba. An itibari ile hep birlikte stres  ve sınav kaygısı hakkında konuşacağız. Şimdi herkesin ekranında görmek istediği cümle “10 adımda başarı” falan olsa gerek, ne yazık ki böyle bir şey mümkün değil.

Sınav stresi çoğu öğrenci arkadaşımızda ciddi derece de takıntı olmuş durumda. Bu sorundan hemen kurtulmak ne yazık ki mümkün değil. Peki ne yapmalıyız?

Sınav stresi konusunda bir uzmana danışmak her zaman sizler için 2.planda olmalı. İlk önce kendiniz ile yüzleşmeniz gerekmekte. Kendiniz ile konuşmaktan çekinmeyin, utanmayın. Aynanın karşısına geçin ve “Başarılı olamama sebebim nedir?”,”Kaygılarımın ana sebebi nedir?” gibi temel soruları sorun ve yanıt arayın. Bu yüzleşmeyi sık sık yapmanız halinde hayatınız da eskisine oran ile bir değişim olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Örneğin, hiç çalışmadığınız bir sınav dan yüksek not bekliyorsunuz. Sonuçları öğrendiğiniz de ise tam bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Samimi olun. Duygularınıza esir olmayın. Başarı sizi değil sizler başarıyı  kovalamak zorundasınız. 

E.A

Yorumlar