Açık Öğretim Lisesi'nde Nasıl Başarılı Olunur?

Bugün hep birlikte Açık Öğretim Lisesi’nde başarı ve istikrarın önemi, nasıl çalışmamız gerektiği hakkında konuşacağız.


Açık Lise’ye geçiş süreci pek çok insan için zor olmuştur. Maddi imkansızlıklar başta olmak üzere pek çok etken bize bu yola sürüklemiştir.  Fakat pes mi etmeli? Yoksa devam mı demeli? Eğer burada iseniz “devam” diyen tarafı seçtiniz!

Aklınızda ki tüm olumsuzlukları bir kenara bırakın ve yaşamınıza odaklanın. Hayattan ne istiyorsunuz? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz? Bugün herkes  uçuk hayaller kurar fakat sonuç itibari ile bir şeyi unutur, “Çalışmak, emek vermek” hayaliniz için ne kadar emek veriyorsunuz? Sizce bu emek arzu ettiğiniz yer için yeterli bir emek mi? İnsan yapı gereği sorgucu yapıya sahiptir. Hayatınızı sorgulayın…


başarı ile ilgili görsel sonucuNasıl Çalışmalı?
Ülkemiz de eğitim gören pek çok Açık Lise öğrencisi yaşamına hem iş hem eğitim olarak devam ettirmekte. Kime sorsak çoğunluk cevap olarak başarı ister ama çalışmaya vakti olmadığını ve işten yorgun geldiği gibi sebepleri savunur.

Sizce bu başarı için yeterli bir sebep midir? Bunca zaman hayata acımasız gözle baktık. Bu sefer bir  benzerini yapacak ve kendimize acımayacağız. Ve emek vermek için ilk adımı atacağız.

İşe kendinize bir program yaparak başlayın. Günde 4-5 saat çalışıp zihin kurcalamak yerine 1 saat çalışın az az çalışın örneğin. 55 sayfalık bir dersimiz olsun bu dersten başarılı olmak için gözünüz de 55 sayfa bir hiç gibidir. Fakat insan zihni yapılan araştırmalara göre bir anda öğrenmek yerine tekrarı yapılan bilgilerde daha başarılı bir performans ortaya koyuyor. Hedefiniz olsun. Hedefinizden şaşmamak için çalışın ve istikrar yakalayın. 55 sayfa’nın günde 10 sayfasından dolu dolu bilgi alacağım deyin ve o 10 sayfa’dan istediğinizi almadan kalkmayın!

Bir diğer yazımızda görüşmek üzere. Başarılar…

Yorumlar